3 Березня 2023
Новини

На Волині лісники нарубали дров

На Волині лісники нарубали дров

Щодо чотирьох працівників лісової галузі, які організували незаконні рубки лісу на Волині, працівники ДБР завершили досудове розслідування.

Це завдало збитків державі на понад 39 млн гривень. Обвинувальний акт направили до суду. Про це у п'ятницю, 3 березня, повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що головний лісничий Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства з двома підлеглими та інженером ДП «Любомльське лісове господарство» протягом тривалого часу видавали спеціальні дозволи на вирубку лісу.

Дозволи видавались без розроблення та погодження обов’язкових документів та за відсутності оцінки впливу на довкілля. Таким чином вирубали 3 277 дерев різних порід, що завдало збитків бюджету на понад 39 мільйонів гривень.

Чотирьох працівників лісової галузі обвинувачують у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

Для відшкодування шкоди завданої навколишньому середовищу заявлені позови до обвинувачених. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Офісу Генерального прокурора.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дбр, ліс, Волинь
В тему

Останні матеріали