15 Лютого 2023
Новини

В Україні школярів хочуть навчати довійськовій підготовці та тактичній медицині

В Україні школярів хочуть навчати довійськовій підготовці та тактичній медицині
Фото ілюстративне
Інститут модернізації змісту освіти працює над змістом та наповненням дисциплін з довійськової підготовки та тактичної медицини в українських школах.

Наразі розробляється концепція таких занять. Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповів голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Також вирішується, хто зможе викладати такі дисципліни.

«Дуже не хочеться, щоб ми поверталися до тієї практики, яка була, коли, при всій повазі, відставний пенсіонер, буде розповідати, що зараз відбувається», — зазначив Бабак.

На його думку, частково викладання могли взяти на себе ветерани війни або представники тероборони.

«Тоді там будуть і основи тактичної медицини, і основи тактичної підготовки і так далі. Крім того, зауважу, що і для хлопців і дівчат все це потрібно однаково. Так чи інакше може різнитися програма, але по суті вона має бути однаковою, тому що і хлопці повинні розбиратися в медицині, і дівчата повинні мати навички поводження зі зброєю», — народний депутат.

Також він вважає, що уроки з довійськової підготовки та тактичної медицини потрібно вводити з 8-9 класів, а не 10-11-их, бо частина дітей після дев'яти років йде в професійну освіту.

Крім того, Бабак зазначив, що зараз напрацьовується концепція безпеки в школах. За його словами, є ідея додати в школах офіцера з безпеки, який буде співробітником МВС. Він має стежити за безпекою в школі на рівні з відеоспостереженням, тривожними кнопками, а також за потреби передавати інформацію в органи внутрішніх справ для швидкого реагування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, освіта, медицина
В тему