3 Лютого 2023
Новини

«Викрадений в Україні хлопчик» виявився моделлю з росії

«Викрадений в Україні хлопчик» виявився моделлю з росії
«Викрадений в Україні хлопчик» насправді є росіянином та під наглядом мами працює моделлю.
У Telegram-канал поширювалась інформація, що він є сиротою з України, якого хотіли використати для відео сексуального характеру. Про це повідомили у Нацполіції.

Поліцейські встановили, що перше повідомлення про продаж викрадених в Україні дітей для «інтимних зустрічей» у рф з’явилося саме на одному із закритих російських Telegram-каналів. Після поширення на українських ресурсах цю інформацію видалили з першоджерела.

Під час перевірки також з’ясувалося, що «викрадений в Україні хлопчик», насправді народився і живе в росії, під наглядом мами працює моделлю, рекламує одяг та взуття. Фото дитини розміщені у вільному доступі, тож будь-хто міг використати його для створення бажаного контенту. 

Нагадаємо, 2 лютого Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росіяни знімають відео сексуального характеру з дітьми, викраденими з України, посилаючись на певні Telegram-канали.

Омбудсмен закликав Кіберполіцію, Національну поліцію та Офіс Генпрокурора вжити належних заходів реагування, щоб знайти та покарати винних, а постраждалих дітей повернути додому.

Після роз'яснення Нацполіції Лубінець подякував правоохоронцям та пояснив, що тема депортації, викрадення, ґвалтування росіянами українських дітей є дуже чутливою.

«Як тільки побачив цю інформацію, де на скринах чітко написано про українських дітей, одразу звернувся до правоохоронних органів [...] На щастя, ті жахіття не стосуються наших дітей», — пише омбудсмен.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, росія, діти
В тему

Останні матеріали