9 Січня 2023
Новини

білорусь і росія організовують спільні навчання бойової авіації

білорусь і росія організовують спільні навчання бойової авіації
Фото ілюстративне
Авіаційні підрозділи збройних сил республіки білорусь та російської федерації із 16 січня до 1 лютого матимуть спільні льотно-тактичні навчання.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони білорусі.

«8 січня до білорусі прибула авіаційна складова з-поміж військово-космічних сил збройних сил російської федерації», — зазначили там.

У білоруському відомстві уточнили, що під час проведення льотно-тактичних навчань будуть залучені всі аеродроми та полігони Військово-повітряних сил і військ ППО Збройних сил білорусі.

До слова, понад 20 тисяч військовослужбовців Збройних сил України пройшли підготовку за кордоном у 2022 році, розповідали в Генштабі. Майже 10 тисяч військовослужбовців особового складу та загальновійськових підрозділів пройшли навчання у 17 країнах.

Також фахову підготовку пройшли ще 10 тисяч «вузьких» спеціалістів — саперів, бойових медиків, передових авіаційних та артилерійських навідників, водолазів, розвідників, сержантського складу, фахівців РХБз.

У листопаді Європейський Союз запустив тренувальну місію, у межах якої планують підготувати до 15 тисяч українських військовослужбовців. Місію очолив польський генерал Пьотр Тритек.

А в грудні Сполучені Штати оголосили про розширення програми навчання українських Збройних сил у Європі, щоб тренувати приблизно пів тисячі військових на місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали