30 Грудня 2022
Новини

В Україні вночі сили ППО знищили всі 16 безпілотників

В Україні вночі сили ППО знищили всі 16 безпілотників
В Україні в ніч проти 30 грудня Сили протиповітряної оборони збили всі 16 іранських дронів-камікадзе Shahed-131/136.

Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Загалом противник випустив 16 «шахедів», які атакували Україну з південно-східного та північного напрямків. Для подолання системи протиповітряної оборони України ворог намагався використати гирло Дніпра.

Всі 16 дронів-камікадзе знищили сили та засоби повітряних командувань «Схід» і «Центр», а також підрозділів ППО інших складових Сил оборони України.

До речі, росіяни в ніч проти 30 грудня другу добу поспіль цілилися дронами по об’єктах інфраструктури Київщини. Проте Сили протиповітряної оборони відбили атаку, повідомив голова обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. За попередньою інформацією, влучань немає. На місцях збиття працюють екстрені служби.

Противник також атакував безпілотниками Київ. За даними мера Віталія Кличка, 7 дронів-камікадзе «йшли» на Київ. Два з них збили на підльоті до столиці, 5 — над Києвом. Внаслідок падіння уламків у Голосіївському районі пошкоджено вікна в житловому будинку та в одній нежитловій будівлі. Минулося без постраждалих.

Також окупанти атакували дронами Дніпропетровську область, повідомив очільник ОВА Валентин Резніченко. За ніч Сили оборони збили всі п’ять ворожих безпілотників, що були над областю. Курсувальні боєприпаси вони ліквідували у трьох районах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему