27 Грудня 2022
Новини

З-під Луганська втекли російські мобілізовані: їх затримали під москвою

З-під Луганська втекли російські мобілізовані: їх затримали під москвою

Вісьмох мобілізованих окупантів, які виїхали зі зброєю з Луганщини, затримали в Підмосков'ї.

Військовослужбовцю з Камчатки дали 1,8 року в'язниці за відмову брати участь у бойових діях в Україні, а в Кабардино-Балкарії під час затримання вбили двох місцевих жителів, які нібито готували напад на військкомат. Про це пише Українська правда з посиланням на російський Telegram-канал "База".

Повідомляють, що вісім чоловіків у віці від 20 до 44 років прийшли ввечері 26 грудня до відділку поліції в Подольську Московської області з автоматами і кулеметами. Вони заявили, що хочуть здати зброю.

З'ясувалося, що майже всіх, хто приїхав у відділок поліції, мобілізували в Калінінградській області, а після навчання направили під Луганськ. Поліцейські викликали на місце військових слідчих. Мобілізованих відправили в одну з військових частин Підмосков'я, де вони чекатимуть рішення слідчих.

Водночас на Камчатці військовослужбовця Олексія Бреусова засудили до року і восьми місяців позбавлення волі за відмову брати участь у бойових діях в Україні. Справу відкрили за ч. 2.1 статті 332 КК рф "Невиконання наказу".

Повідомляється, що військовий відмовився воювати в Україні 6 жовтня. З чим була пов'язана його відмова – невідомо. Наразі засуджений оскаржує вирок до Тихоокеанського флотського суду. Також повідомляється, що в Кабардино-Балкарії під час затримання вбили двох місцевих жителів, підозрюваних у нібито підготовці нападу на військкомат.

Зазначається, що 26 грудня проти 40-річного Мурата Шадова і 55-річного Тимура Маршенкулова порушили кримінальну справу щодо підготовки теракту. Їх вирішили затримати. За інформацією слідства, чоловіки були кілька разів засуджені і нібито були озброєні та могли чинити опір.

Повідомляють, що під час затримання в лісі на околиці Нальчика підозрювані нібито чинили опір співробітникам ФСБ і були вбиті вогнем у відповідь. При цьому наголошується, що правоохоронці не постраждали. На місці перестрілки нібито знайшли автомат Калашникова, пістолет Макарова і саморобний вибуховий пристрій вагою 2 кг у тротиловому еквіваленті.

Нагадаємо, 6 грудня повідомлялося, що в російському місті Новошахтинськ Ростовської області розшукують військового з кулеметом, який поранив поліцейського.

7 грудня у Ростовській області рф затримали дезертира, який відкрив вогонь по співробітнику поліції з кулемета, – за даними ЗМІ, ним виявився боєць ПВК "Вагнер", завербований раніше в колонії. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, луганськ
В тему