8 Грудня 2022
Новини

Зеленський - найвпливовіша людина Європи — Politico

Зеленський - найвпливовіша людина Європи — Politico

Президента Володимира Зеленського американське видання Politico назвало найвпливовішою людиною Європи.

У рейтингу, оприлюдненому на сайті видання, всього 28 осіб.

Politico зазначає, що Європа не лише довіряє, а й захоплюється Володимиром Зеленським.

«Тільки погляньте, як європейські лідери біжать до Києва, щоб сфотографуватися з 44-річним чоловіком у його оливково-зеленій футболці, яка стала культовою. Стоячи поруч із ним, політики прагнуть бути поміченими», – пише видання.

На думку журналістів, Зеленський переконав решту Європи у тому, що її майбутнє пов'язане з Україною. Особливо відзначають його комунікативні навички, використання соціальних мереж, традиційних засобів масової інформації та західних культурних інститутів, щоб переконати Захід та лідерів у тому, що це й їхня боротьба.

«Це дає йому право змушувати Європу робити те, що він хоче. Якщо йому потрібна зброя, він її отримає, навіть якщо це означає відмову від давньої політики Німеччини не продавати її. Якщо він хоче санкцій, він їх отримує, навіть якщо це означає, що Європа переживає енергетичну кризу та сувору зиму із захмарними цінами на газ. Будь то насіння, вантажівки для перевезення української зернової продукції або нульові тарифи, запити виконуються швидко. Йому навіть вдалося вийти з глухого кута щодо вступу країни до Євросоюзу, який був заморожений з 2013 року. У червні лідери блоку поставили Україну на шлях членства», – пише Politico.

Нагадаємо, напередодні американський журнал Time назвав Зеленського та «дух України» людиною 2022 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, євросоюз
В тему