7 Грудня 2022
Новини

Стріляв у рф по поліції: дезертир із кулеметом - це боєць «Вагнера»

Стріляв у рф по поліції: дезертир із кулеметом - це боєць «Вагнера»

Дезертир із кулеметом, який стріляв 6 грудня у Ростовській області рф по поліції, виявився бійцем "Вагнера".

За даними ЗМІ, його раніше завербували в колонії. Про це пишуть губернатор Ростовської області Василь Голубєв, Telegram-канал "База" та російське пропагандистське видання "РИА Новости".

"Злочинця затримано. У результаті злагоджених оперативно-розшукових дій його виявили в порожній будівлі під Новошахтинськом. Проводяться слідчі дії", - зазначив Голубєв.

"РИА Новости" з посиланням на МВС рф повідомили, що затриманому 38-років і він уродженець іншого регіону.

За даними "Бази", затриманим дезертиром виявився боєць ПВК "Вагнер" Павло Ніколін.

Він відбував термін за крадіжку і розбій в уфімській ВК-4. Звідти його завербували в ПВК "Вагнер". Але 24 листопада Ніколін передумав воювати і втік.

За інформацією "Бази", Ніколіна шукали близько доби і знайшли на покинутій свинофермі. Під час затримання він намагався чинити опір.

6 грудня Центр національного спротиву повідомив, що російська приватна військова компанія "Вагнер" отримала дозвіл на вербування ув’язнених на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, 6 грудня повідомлялося, що в російському місті Новошахтинськ Ростовської області розшукують військового з кулеметом, який поранив поліцейського.

13 листопада стало відомо, що громадянина росії жорстоко стратили без суду і слідства, прив'язавши голову скотчем до бетону і вдаривши зверху кувалдою. Глава ПВК "Вагнер" Пригожин натякнув, що це справа рук його найманців. Можливо, за допомогою такого відео страти в росії намагаються відбити у мобілізованих бажання здаватися в полон.

Після публікації в мережі відео зі стратою кувалдою завербованого ПВК "Вагнер" колишнього ув'язненого Євгена Нужина, вербування зеків у колоніях Сибіру і Далекого Сходу тільки посилилося – лише в листопаді ПВК "мобілізувала" на війну засуджених щонайменше із шести регіонів за Уралом: із кожної колонії забирали 150-200 осіб.

22 листопада видання Politico повідомило, що депутати Європарламенту хочуть визнати приватну військову компанію "Вагнера" терористичною організацією.

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин у відповідь на це запропонував передати Європарламенту кувалду з бутафорськими слідами крові.

23 листопада Європарламент визнав росію державою-спонсором тероризму та закликав внести "Вагнер " до списку терористичних організацій Європейського Союзу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему