0 0000
Новини

Осіннє рівнодення: не пропустіть початок природного року!

Осіннє рівнодення: не пропустіть початок природного року!

Астрономічним, природним початком року є день осіннього рівнодення, після якого буде відбуватися найбільш стрімке зменшення часу світлового дня.

 

23 вересня о 2-й годині починається осіннє рівнодення. О 2-й годині, 23 хвилини сонце, перетнувши екватор, перейде в південну півкулю із північної, в результаті чого прийде астрономічна осінь на північну півкулю, а весна настане на південній. Унікальність цього дня у тому, що день за тривалістю абсолютно рівний ночі і становить 12 годин.

 

Офіційно день осіннього рівнодення починається 23 вересня о 2 години і 23 хвилини за київським часом. В цей час Сонце перетне небесний екватор і перейде з північної півкулі небесної сфери в південну. Настане астрономічна осінь в північній півкулі і весна - у південному. У цей день тривалість дня і ночі на всій Землі однакова і дорівнює 12 годинам. Однак через рефракції, яка як би "піднімає" Сонце над горизонтом, світловий день триває все ж трохи довше.

 

Предки цього дня відзначали новий рік

В минулому наші пращури відзначали настання нового року саме в день осіннього рівнодення, бо життя свої будували за природним календарем. Предки організовували справжнє свято, віддавали шану богам, співали хвалебні пісні, молитви, організовували обрядові танці.

Цікаво, що саме у дні осіннього та весняного рівнодення, а також у дні літнього та зимового сонцестояння відчувається сильна енергетика, яка наповнює усіх і все. Тому в минулому ці дні люди особливо цінували і використовували. Як же це робили?

За повір’ям, вранці необхідно було омити тіло, змивши таким чином негативну енергетику, очистившись від минулого. Тим більше у води виникають особливо сильні очищувальні властивості, які допоможуть позбутися осаду негативу.

Традиційно цей день вважався найкращим для відзначення врожаю, у родинах пеклися пироги із яблуками, капустою тощо. Обов’язково пирогу надавалась кругла форма.

В цей день пращури заготовляли горобину, вважаючи, що вона має особливі цілющі можливості саме цього дня. Її вживали сирою або робили смачні та корисні відвари.

Також цього дня варто присвятити час роботі над собою, відпочити, провести час із користю і задоволенням для себе. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему