14 Листопада 2022
Новини

У США продали гітару Пола Маккартні: гроші передадуть українцям

У США продали гітару Пола Маккартні: гроші передадуть українцям

Аби фінансово допомогти постраждалим від агресії рф українцям, на аукціоні в Нью-Йорку продали гітари Gibson, пофарбовані у кольори українського прапора. 

Про це повідомили на сторінці аукціону Julien's Auctions у Twitter 13 листопада.

Під час заходу з молотка пішли 6 гітар Gibson, пофарбовані в кольори прапора України. Одним з інструментів володів співзасновник гурту Beatles Пол Маккартні.

За даними аукціонного дому, продаж інструмента, з яким Маккартні виступив улітку, приніс майже 77 тисяч доларів (це майже 2,8 мільйона гривень). Гітара англо-американського музиканта Слеша (справжнє ім'я Сол Гадсон) пішла з молотка за 31 тисячу доларів (трохи більше ніж 1,2 мільйона гривень), а інструмент мексиканського попрок-гурту Maná — продали за понад 11 тисяч доларів (майже 500 тисяч гривень).

Про виготовлення гітар та бажання розіграти їх, щоб допомогти Україні, у Gibson повідомляли ще у вересні. Отримані кошти передадуть на гуманітарну допомогу, зокрема британському фонду Disasters Emergency Committee, який допомагає людям, що постраждали від катастроф та гуманітарних криз у всьому світі. Гроші також підуть на відновлення музичних програм в Україні по завершенню війни.

Музикант Пол Маккартні підтримував Україну і до цього. Ще у лютому на його сторінці у Twitter з’явився допис, де співак згадує візит до України. На світлині він теж тримає прапор України, але на Майдані Незалежності.

"Згадуємо, як грали для наших друзів в Україні на Майдані Незалежності у 2008 році, і думаємо про них у цей тяжкий час. Ми посилаємо свою любов і підтримку", — написав він.

А на концерті в Спокані (штат Вашингтон), 79-річний співак виніс на сцену український прапор наприкінці виступу, а пізніше — з'явився з ним "Гластонбері" у Британії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сша, допомога
В тему