11 Листопада 2022
Новини

Антонівський міст повністю зруйнували: пропагандисти стверджують протилежне

Антонівський міст повністю зруйнували: пропагандисти стверджують протилежне

Фото й відео зруйнованого Антонівського мосту, який з'єднував Херсон із лівобережжям, опублікували росЗМІ.

Відео опублікував російський пропагандист Олександр Коц із місця події та «Суспільне Херсон» із посиланням на дані місцевих жителів.

На відео, поширеному пропагандистом, видно серйозну прогалину на мосту, яка унеможливлює рух ним.

Водночас, як передає російське видання «РБК», так званий очільник уряду Херсонської області Сергій Єлісєєв стверджує, що Антонівський міст у Херсоні цілий і «перебуває в колишньому стані».

За словами Єлісєєва, на правому березі Дніпра в Херсоні можуть залишатися приблизно 60-70 тисяч цивільних.

ТАСС з посиланням на окупаційну адміністрацію Херсонщини пише, наразі з Херсона на лівий берег Дніпра працює паромна переправа, охочі можуть виїхати до Олешків та Голої Пристані.

З кадрів, які поширилися соцмережами, видно, що російські військові намагаються перебратися на інших берег пішки. Українська влада наразі не коментує ситуацію з Антонівським мостом. Утім глава Офісу президента опублікував недвозначне повідомлення.

Нагадаємо, на Херсонському напрямку з 1 жовтня Сили оборони України звільнили 41 населений пункт, з них 12 — протягом 9 листопада.

Тільки впродовж 9 листопада підрозділи Сил оборони просунулися на Херсонському напрямку на 14 км і повернули 264 квадратні кілометри землі, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Серед населених пунктів, до яких зайшли українські військові, є місто Снігурівка, а також села Брускинське, Киселівка, Борозенське та Новокаїри.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему

Останні матеріали