8 Листопада 2022
Новини

Зеленський візьме участь у саміті G20

Зеленський візьме участь у саміті G20
У саміті лідерів G20, який відбудеться на Балі в Індонезії, візьме участь президент України Володимир Зеленський.

Про це сказав речник президента Сергій Никифоров у коментарі «Суспільному».

«У якомусь форматі, звичайно, Володимир Зеленський візьме участь у саміті G20. Більше сказати не можу», — сказав Никифоров.

Він уточнив, що президент точно братиме участь, найімовірніше, це буде онлайн-формат.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що не братиме участі в саміті «Великої двадцятки» в Індонезії, якщо там буде президент росії володимир путін. Річ у тім, що Індонезія запросила на осінній саміт «Великої двадцятки» президентів і росії, і України та відмовилася відкликати запрошення для путіна.

Після повномасштабного російського вторгнення президент США Джо Байден заявив, що росію потрібно виключити з «Великої двадцятки». Це підтримав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. А міністерка фінансів США Джанет Єллен навіть казала, що її країна не братиме участь у зустрічах країн «Великої двадцятки», якщо там будуть росіяни.

Саміт G20 на Балі запланований на 15-16 листопада. На початку жовтня в Офісі президента заявляли, що якщо Зеленський і відвідає подію, то з путіним не контактуватиме. Тоді казали, що остаточне рішення щодо візиту президента України ухвалюватимуть безпосередньо за день чи два до саміту з міркувань безпеки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, Світ, Політика
В тему

Останні матеріали