20 Жовтня 2022
Новини

На Франківщині затримали блогера, який опублікував відео обстрілу ТЕС

На Франківщині затримали блогера, який опублікував відео обстрілу ТЕС
СБУ затримала блогера, який оприлюднив відео обстрілу Бурштинської ТЕС на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє СБУ.

За даними правоохоронців, хлопець опублікував відео у Telegram-каналі, щоб збільшити кількість підписників. Відео підхопив Telegram-канал, що має мільйонну аудиторію, а вже через 7 хвилин результати обстрілів були у російських пропагандистів.

Блогер не є коригувальником і не хотів сприяти ворогу, кажуть в СБУ. «Після спілкування зі спецслужбою він усвідомив, що відео влучань можуть бути використані рф для коригування точності ударів», — зазначили у пресслужбі.

В СБУ просять не знімати та не оприлюднювати відео наслідків влучань ракет і дронів по будь-яких об'єктах. Наголошують, що соцмережі моніторять не лише російські «воєнкори», а й кадрові військові, які потім використовують інформацію з відкритих джерел для планування наступних ударів.

Нагадаємо, у березні СБУ затримала блогера, який викладав у мережу матеріали про розташування українських військових у Києві. Згодом у торговий центр, біля якого були військові, зазнав російського ракетного удару.

До слова, 19 жовтня окупанти запустили низку ракет і дронів по Україні. Так, вони вдарили по Бурштинській ТЕС. Там виникла пожежа, яку вже ліквідували. Жертв немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, івано-франківськ, сбу, Відео T1.ua
В тему