9 Жовтня 2022
Новини

На Херсонщині росіяни колону цивільних авто: є загиблі

На Херсонщині росіяни колону цивільних авто: є загиблі
На Херсонщині колону цивільних авто, що стояла в черзі на понтонну переправу на лівий берег річки Дніпро, 7 жовтня приблизно о 08:00 окупанти обстріляли з літака. 

Щонайменше 5 людей загинуло та ще 5 — зазнали поранень. Про це пише «Суспільне» з посиланням на пресофіцера поліції Херсонської області Андрія Кованого. Про це також повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Як зазначається, військові рф обстріляли колону цивільних із невстановленого літака. Ті стояли в черзі на понтонну переправу на лівий берег Дніпра біля Дар’ївського мосту на Херсонщині.

За словами очевидців, люди почули звук літака у повітрі й побачили, як він під час розвороту здійснив випуск снарядів. Унаслідок обстрілу відбулося пряме влучання невстановленого снаряда, ймовірно ракети, в мікроавтобус, де загинуло щонайменше п’ятеро людей і ще п’ятеро зазнали поранень.

Інформація про остаточну кількість загиблих та постраждалих людей, пошкоджень цивільної інфраструктури і транспортних засобів встановлюється. Поліція відкрила кримінальне провадження про порушення військовими рф законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, це не вперше окупанти відкривають вогонь по колонах машин цивільних. Такі випадки вже фіксували на Харківщині, Запоріжжі тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон
В тему