6 Жовтня 2022
Новини

На Херсонщині ЗСУ посунули лінію фронту на 20 км

На Херсонщині ЗСУ посунули лінію фронту на 20 км

Для оборони окупованої Херсонської області росії бракує особового складу і, ймовірно, країна-агресор планує розгортання мобілізованих резервістів у цьому секторі.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії.

Як повідомляється, просуваючись на південь, ЗСУ посунули лінію фронту ще на 20 км, насамперед завдяки просуванню вздовж східного берега Інгульця та західного берега Дніпра. Проте, як зазначає британська розвідка, вони поки що не загрожують основним російським оборонним позиціям.

«російське командування, ймовірно, розглядає зростаючу загрозу в секторі Нової Каховки як одну з найбільш нагальних проблем», - йдеться в огляді.

Зазначається, що пошкоджена річкова переправа через Дніпро в цьому районі залишається для них одним з небагатьох доступних шляхів для поповнення сил.

«росія стоїть перед дилемою: відведення бойових сил через Дніпро робить оборону решти Херсонської області більш стійкою; але політичним імперативом буде залишатися і оборонятися», - вважає британська розвідка.

Вродночас, рф залучила до оборони Херсона більшу частину своїх недоукомплектованих повітряно-десантних військ, які не мають достатньої кількості особового складу.

«Таким чином, росія наразі має мало додаткових високоякісних сил швидкого розгортання для стабілізації фронту: вона, ймовірно, має на меті розгортання мобілізованих резервістів у цьому секторі», - йдеться огляді.

Нагадаємо, що 5 жовтня українські військові визволили 3 села у Херсонській області – Нововоскресенське, Новогригорівка та Петропавлівка. Це підтвердив президент Володимир Зеленський. Також у Херсонській облраді розповіли подробиці контрнаступу ЗСУ. Раніше в адміністрації Байдена оцінили, чи зможуть ЗСУ визволити Крим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему