5 Жовтня 2022
Новини

Де біля Луцька можна зібрати гриби

Де біля Луцька можна зібрати гриби

Волинські синоптики обіцяють потепління, тому час вирушити вихідними по гриби.

Про найбільш «грибні локації» недалеко від Луцька, а також секретні місцини, де можна натрапити на білі гриби та лисички, пише ІА "ВолиньPost".

Чимало врожаю – у Ківерцівському районі

Грибникам може пощастити на рясний «улов» у лісах між селами Жидичин (8,3 км від Луцька) та Кульчин (10,5 км від Луцька).

Звірівське лісництво

Найбільші шанси натрапити саме на білі гриби – там (у межах 16-17 кварталів).

Урочище «Майдан»

Урочище розташоване на території Муравищанського лісництва Ківерцівського лісгоспу, недалеко від сіл Городище (29 км від Луцька) і Гайове (25 км від Луцька). Сюди найчастіше їдуть по білі гриби та красноголовці.

До того ж, якщо пощастить, на території Муравищанського лісництва (23,5 км від Луцька), де ростуть і дубові посадки, і соснина, і березняки, можна натрапити не лише на білі, а й на будь-які інші гриби. Такий різноманітний природний ландшафт створює оптимальні умови для красноголовців, лисичок та польських.

Село Веснянка

Невеличке село Веснянка (21,6 км від Луцька) у Ківерцівському районі також багате на врожайні лісокультурні посадки.

Можна побродити лісами сіл: Мощаниця, Тростянець (33 км від Луцька) або ж – дорогою на Рожище, що розташоване приблизно за 24 кілометри від обласного центру.

«Найбільш врожайним ліс є у повню»

Лісівники зазначають, що знайти білі гриби найлегше на молодих посадках віком 15-17 років, поблизу полів та на землях сільськогосподарського призначення, які вийшли із користування. Такі умови, пояснюють, є найбільш сприятливими для росту грибів. Щодо лисичок, то шукати їх потрібно у хвойному лісі і зважати, що вони ніколи не ростуть поодиноко.

«Є ще один секрет: найбільш врожайним ліс є у повню», – діляться у лісництві.

Цьогоріч на «тихому полюванні» – людей чимало. Відпочивальники масово ринуть до лісу на вихідних, тож у понеділок знайти грибні «трофеї» шансів майже не залишається.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, їжа, ліс
В тему