12 Вересня 2022
Новини

На Луганщині теж є звільнені населені пункти - Гайдай

На Луганщині теж є звільнені населені пункти - Гайдай
У Луганській області теж є звільнені населені пункти: там нібито вже триває зачистка.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Звільнені населені пункти є, там триває зачистка. Після остаточної деокупації Лиману — естафету переймаємо ми», — написав Гайдай.

Посадовець не назвав звільнені населені пункти. Ми також звернулися щодо заяв Гайдая про звільнення Лиману та населених пунктів Луганщини до оперативного командування «Схід»: там цю інформацію коментувати відмовилися.

У зведенні Луганської ОВА за 11 вересня повідомляли, що ситуація на території області напружена: тривають позиційні бої. Там також заявили, що колаборанти масово покидають територію області.

російське міністерство оборони у своєму зведенні від 11 вересня визнало, що окупаційні війська втекли з території майже всієї Харківської області. Підконтрольним окупантам, відповідно до їхньої карти, залишається лише лівий берег річки Оскіл — там розташовані частина міста Куп'янськ, а також селище Борова.

Згодом у Генштабі ЗСУ повідомили, що на Харківському напрямку російські військові відійшли зі своїх позицій, така сама ситуація в деяких населених пунктах Херсонщини. В американському Інституті вивчення війни кажуть, що Україна в межах свого контрнаступу змогла звільнити з 6 вересня більше територій, ніж російські війська окупували під час усіх своїх наступів із квітня.

А 12 вересня у Харківській ОВА заявили, що на окремих ділянках фронту українські бійці вийшли до державного кордону з росією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему