12 Вересня 2022
Новини

росія вдарила по Харкову: що відомо

росія вдарила по Харкову: що відомо

По центру Харкова окупаційні війська вдень 12 вересня здійснили обстріл.

Відомо, що в понеділок, 12 вересня, о 13:11 у місті та в області оголосили повітряну тривогу. Як повідомляють місцеві пабліки, перед цим жителі чули вибух. 

Інформацію про обстріл росіянами міста підтвердив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Він закликав харків'ян берегти себе й перебувати в укриттях.

"Окупанти завдали удару по Харкову. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Не ігноруйте сигнали тривоги!" - написав він.

Згодом Синєгубов додав, що є влучання у дорожнє покриття в Київському районі Харкова. На жаль, одна людина загинула, поранено одного перехожого.

"Обстріл Харкова. Масовий. Влучання по центру міста, прильоти у Основ'янському та Київському районах", - написав мер міста Ігор Терехов.

Про руйнування та постраждалих інформація уточнюється. На місці продовжують працювати медики.

Нагадаємо, це вже не перший обстріл Харкова за останню добу. Так, ввечері 11 вересня російські війська відкрили вогонь по критичній цивільній інфраструктурі України та обстріляли Харківську ТЕЦ-5 — одну з найбільших теплоелектроцентралей в Україні, що розташовується поблизу села Подвірки Дергачівського району Харківщини.

Унаслідок російських обстрілів світлопостачання (а подекуди і водопостачання) зникло у Харківській, Полтавській, Сумській, Дніпропетровській та частково Донецькій і Запорізькій областях. Одразу після ударів постачання електрики почали відновлювати.

Очільник Харківської ОВА повідомив, що унаслідок ударів по критичній інфраструктурі Харкова загинув щонайменше один працівник підприємства критичної інфраструктури. На іншому об'єкті в Чугуївському районі медики екстреної допомоги госпіталізували 35-річного чоловіка, який отримав вибухову травму. 

В «Укренерго» повідомили, що споживачів у районах, де зникло енергопостачання, за можливості переводять на живлення від резервних ліній електропередачі. Зранку 12 вересня вже вдалося відновили електропостачання та водопостачання Харкова та області на 80%.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків
В тему