30 Серпня 2022
Новини

У Слов’янську росіяни обстріляли базу «Червоного Хреста»

У Слов’янську росіяни обстріляли базу «Червоного Хреста»
У Слов'янську Донецької області російсько-окупаційні війська 29 серпня обстріляли базу евакуаційного загону «Українського Червоного Хреста» зі ствольної артилерії 152-міліметровими снарядами.

Про це повідомив командир загону швидкого реагування Товариства «Червоного Хреста України» Тарас Логінов, а також ідеться у зведенні обласних військових адміністрацій.

Логінов зазначив, що внаслідок обстрілу було зруйновано будівлю, пошкоджено три автомобілі. Минулося без постраждалих.

Це приміщення до 1 вересня цього року орендоване МКЧХ та надане нам для розміщення евакуаційного загону, який із 18 квітня займався евакуацією поранених, хворих, маломобільних цивільних місцевих мешканців.

«Це місце позначене на всіх мапах як резиденція «Червоного Хреста», про це знало російське командування. Військових об'єктів ні на базі, ні в районі не було. Проте чотири снаряди вибухнули на нашій базі», — переконує він.

Попри це волонтери на техніці, що залишилася, планують продовжувати евакуацію цивільного населення.

Нагадаємо, за добу 29 серпня в області — двоє загиблих та четверо поранених цивільних. Окупанти стріляли з реактивних систем залпового вогню «Град» і «Ураган», артилерії, мінометів.

Обстріляні житлові сектори в Авдіївці, Слов’янську, Бахмуті, Первомайському, Семенівці, Максимільянівці, Калиновому, Кліщіївці, Георгіївці, Нетайловому, Роздольному, Неліпівцях.

Пошкоджено дві багатоповерхівки, 21 приватний житловий будинок, об’єкти Авдіївського коксохімічного заводу, лінії електропередач, пологовий будинок, теплову мережу, приміщення «Червоного Хреста», відділення «Ощадбанку», магазин.

Вночі обстрілювали Авдіївку, околиці Торецька та Тетянівки Святогірської громади. Інформації щодо поранених не надходило. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему