29 Серпня 2022
Новини

Україну вже не цікавить ПДЧ в НАТО, - Стефанішина

Україну вже не цікавить ПДЧ в НАТО, - Стефанішина

Зі зміною обставин після 24 лютого і пів року війни потенційне рішення НАТО про план дій щодо членства для України вже не має такого значення, як раніше.

Україна розраховує на членство. Про це заявила віце-прем'єр із європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв'ю «Європейській правді», яке опублікували 29 серпня.

«Якби Україні запропонували ПДЧ до 24 лютого, ми були б максимально задоволені цим рішенням, щасливі і вважали б, що ми виконали вимогу нашої Конституції, і це єдино правильне рішення. Сьогодні пропозиція ПДЧ в рамках НАТО це буде рівнозначно рішенню Бухарестського саміту 2008 року», - сказала вона.

За її словами, аналіз відповідності українського сектору безпеки та оборони та інших структур стандартам НАТО показав, що Україна де-факто вже запровадила дуже багато практик Альянсу. Крім того, українські військові зараз набувають унікального досвіду бойових дій, якого немає у військових союзників НАТО.

«Тобто лише членство? – Тільки членство», – відповіла на запитання Стефанішина.

«Взаємодія з НАТО відбувається. Але у питаннях, що стосуються саме гарантій безпеки, лише членство може змінити ситуацію», - додала вона і висловила думку, що Україна рано чи пізно обов'язково стане членом НАТО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, нато
В тему

Останні матеріали