13 Серпня 2022
Новини

Антонівський міст росіяни змогли відремонтувати лише «поверхнево»

Антонівський міст росіяни змогли відремонтувати лише «поверхнево»
росіяни впродовж останніх днів змогли зробити лише «поверхневий ремонт» пошкодженого Антонівського автодорожнього мосту.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки. Він, імовірно, залишається структурно пошкодженим.

У розвідці кажуть, що коли окупантам все-таки вдасться суттєво відремонтувати мости, то вони все одно залишаться «ключовою вразливістю». Тож наземне постачання для кількох тисяч російських військ на західному березі Дніпра, ймовірно, залежить лише від двох понтонних переправ.

Розвідники зазначають, що два головні автомобільні мости, що забезпечують доступ до окупованої росіянами частини території на західному березі Дніпра в Херсонській області, зараз, напевне, не використовуються для значного військового постачання.

У звіті також йдеться, що 10 серпня високоточні удари українських військ, ймовірно, зробили переправу через Дніпро у Новій Каховці непридатною для проїзду важкої військової техніки.

«З огляду на обмежений ланцюг постачання, розмір будь-яких запасів, які росія змогла накопичити на західному березі, ймовірно, будуть ключовим фактором витривалості російських сил», — йдеться у звіті. 

До слова, ЗСУ б'ють по мостах, які необхідні для постачання окупантів. Так, у ніч проти 27 липня ЗСУ вкотре вдарили по Антонівському мосту, після чого ним, за даними Херсонської ОВА, пересуватися неможливо.

Після влучання Збройними силами в Антонівський міст окупанти повністю заборонили ним користуватися. Вони анонсували відкриття паромного сполучення та можливість їздити через Каховську ГЕС.

Як писало BBC, блокування цього мосту поставило під загрозу херсонський гарнізон російської армії навіть за умови, що дамба в Новій Каховці буде ціла.

Атаки повторилися і в ніч проти 8 серпня, коли ЗСУ вдарили по Антонівському та Каховському мостах. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон
В тему