10 Серпня 2022
Новини

У кримській Новофедорівці ввели режим надзвичайної ситуації

У кримській Новофедорівці ввели режим надзвичайної ситуації

У Новофедорівці після вибухів запровадили режим надзвичайної ситуації муніципального масштабу.

Про це пише УП з посиланням на російський "Интерфакс".

"Визнано НС муніципального масштабу. Кількість мешканців, які розміщені у пунктах тимчасового розміщення – 252 особи", - зазначив ставленик росії в окупованому Криму Сергій Аксьонов.

Він також повідомив, що власники пошкодженого житла отримають компенсацію від 10 до 100 тисяч рублів, в залежності від руйнувань. Розбір завалів повинен зайняти не більше десяти днів, а розпочнеться він після оцінки збитків.

Нагадаємо, 9 серпня на військовому аеродромі в Новофедорівці в Криму пролунали вибухи. Так званий "голова Криму" Сергій Аксьонов повідомив, що одна людина загинула, шестеро постраждали.

Міноборони росії заявило, що пожежа на авіабазі "Саки" виникла внаслідок детонації кількох авіаційних снарядів. Пізніше джерело військового відомства рф заявило ТАСС про порушення вимог пожежної безпеки на аеродромі поблизу Новофедорівки.

Міноборони України заявило, що не може встановити причину займання в Новофедорівці. "The New York Times" із посиланням на "високопоставленого українського військового" написало, що за вибухами на аеродромі в окупованому Криму нібито стоять українські сили. Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Київ непричетний до вибухів на аеродромі в Новофедорівці, але не виключив, що за цим стоять партизани.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, крим, Україна
В тему

Останні матеріали