1 Серпня 2022
Новини

Україна отримала ще 4 додаткових HIMARS

Україна отримала ще 4 додаткових HIMARS
Фото ілюстративне

Додаткові установки реактивних систем залпового вогню 4 HIMARS Україні передали США.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він подякував очільнику США Джо Байдену та главі американського міноборони Ллойду Остіну. Також Резніков подякував американцям за зміцнення української армії.

"Ми довели, що ми розумні оператори цієї зброї. Звук залпу HIMARS став головним хітом цього літа на передовій", – зазначив міністр оборони України.

Приблизно тиждень тому у NASA повідомили про значне зменшення артобстрілів з боку росії. Тим часом у російському інфопросторі тривога продовжує наростати. Адже темпи російських операцій сповільнюються через успішні удари HIMARS по ключових російських матеріально-технічних і командно-управлінських вузлах.

російські війська змушені застосовувати різні тактики, щоб зменшити використання українськими військовими HIMARS. Сюди входять й заходи маскування та постійну зміну розташування груп техніки. Загалом же поява HIMARS вважається переломним моментом у війні.

Керівник ГУР Кирило Буданов пояснив, що російська артилерія тривалий час мала тотальну перевагу. Подекуди кількість озброєння росії була в 10 разів більшою. Експерти це пояснювали тим, що в окупантів вибудувався ланцюжок логістики на окупованій території сходу України.

Правила гри почали змінюватися, коли нашим захисники пройшли навчання закордоном і отримали перші системи HIMARS. Адже почали "раптово" вибухати командні пункти російської армії, а також їхні великі склади боєприпасів на окупованих територіях. Також окупанти розуміють, якщо ми отримаємо ракети великої дальності – програш росії у війні є неминучим.

Наразі HIMARS надаються Україні лише з боєприпасами, які б'ють на відстань до 80 кілометрів. Щодо ракет до цих систем, які можуть бити на 300 кілометрів – США поки відмовляються їх надавати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сша
В тему