28 Липня 2022
Новини

На Херсонщині контрнаступ ЗСУ набирає обертів

На Херсонщині контрнаступ ЗСУ набирає обертів
На Херсонщині контрнаступ Збройних сил України, за даними розвідки Міністерства оборони Великої Британії, набирає обертів.

Про це йдеться у зведенні розвідки станом на 28 липня.

Розвідники кажуть, що ЗСУ, ймовірно, створили плацдарм на південь від річки Інгулець, яка розташована на півночі окупованої Херсонщини.

Також британці резюмують, що Україна використала свою нову далекобійну артилерію, щоб пошкодити щонайменше три мости через річку Дніпро, які росія використовує для постачання окупованих нею територій.

Зокрема, британська розвідка вважає, що Антонівський міст після чергового удару у ніч проти 27 липня, ймовірно, став непридатним для використання. Розвідники також кажуть, що 49-та армія росії, яка дислокується на західному березі Дніпра, зараз виглядає дуже вразливою.

«Так само місто Херсон, найбільш політично значущий населений пункт, окупований росією, зараз практично відрізаний від інших окупованих територій. Його втрата серйозно підірвала б спроби росії намалювати окупацію як успіх», — вважають британці.

Президент Володимир Зеленський каже, що Збройні сили України крок за кроком просуваються у Херсонську область, значну частину якої тимчасово контролюють російсько-окупаційні війська. Наприклад, 27 липня стало відомо, що українські військові звільнили від російсько-окупаційних сил село Андріївка.

Крім того, українці б'ють по мостах, які необхідні для постачання окупантів. Так, у ніч проти 27 липня ЗСУ вкотре вдарили по Антонівському мосту, після чого ним, за даними Херсонської ОВА, пересуватися неможливо. Водночас російські окупаційні на тлі контрнаступу ЗСУ стягують на Херсонський напрямок додаткові сили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни, херсон
В тему