13 Липня 2022
Новини

У Польщі готові навчати українських військових

У Польщі готові навчати українських військових

Можливість навчання українських військовослужбовців у Польщі під час візиту до України 12 липня обговорив віце-прем’єр-міністр і міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Як зазначається, на спільній пресконференції після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським Блащак наголосив, що до інтересів Польщі також входить мир в Україні.

«Ми також говорили про можливість навчання українських військових у Польщі. Саперів можна готувати, ми всі чудово знаємо, що росіяни залишили міни на окупованій українській території, тому їх треба прибрати. Ми готові навчати українських військових, щоб вони могли очистити ці території», – зазначив він.

Згідно зі словами польського політика, загальна сума військової допомоги Україні вже перевищує 700 мільйонів доларів. Йдеться про польські переносні зенітні комплекси Piorun та гаубиці Krab, а також приблизно 250 танків.

При цьому, Зеленський від імені українського народу та від себе особисто подякував Польщі за підтримку біженців, які тікають від війни, і наголосив на важливості польської військової допомоги для країни, яка бореться з агресором.

Нагадаємо, що українські військові прибули на навчання до Британії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, війна з Росією
В тему