12 Липня 2022
Новини

США надали Україні ще $1,7 млрд грантової допомоги

США надали Україні ще $1,7 млрд грантової допомоги
Від Цільового фонду Світового банку та Агентства США з міжнародного розвитку до українського бюджету надійшло ще 1,7 мільярда доларів грантової допомоги.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Twitter.

«Це вже другий грант США за останні два тижні, а в цілому сума допомоги становить 3 млрд доларів. Дякуємо США та президенту Джо Байдену за таку неймовірну підтримку», — написав глава уряду.

Нагадаємо, Нацбанк 21 червня повідомляв, що міжнародні партнери від початку повномасштабної війни росії проти України переказали 7,4 мільярда доларів для покриття дефіциту держбюджету. А загальний обсяг заявленої фінансової допомоги Україні — 30 мільярдів доларів.

У Нацбанку кажуть, що фінансування оборонних та соціальних видатків, а також підтримка економіки й надалі критично залежатимуть від міжнародної допомоги та її вчасного надходження. Зокрема, для закриття дефіциту бюджету необхідно щомісячно 5 млрд доларів допомоги.

Там також зазначили, що Україна продовжує вчасно обслуговувати держборг, а обсяги виплат за ним протягом найближчого року в НБУ оцінюють як помірні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, сша, допомога, гроші
В тему