26 Червня 2022
Новини

рашисти зосередилися на захопленні Лисичанська: місто не впізнати

рашисти зосередилися на захопленні Лисичанська: місто не впізнати
рашисти зосередили усі сили на захопленні Лисичанська, нині місто потерпає від авіаударів.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, росіяни закріпилися в Сєвєродонецьку, Сиротиному, Вороновому та Борівському. Окупаційні війська завдали удару по Лисичанську, а також в районі Білої Гори.

«Руйнувань багато — Лисичанськ вже майже не впізнати. На землі лежить телевізійна вежа, серйозно пошкоджено автомобільний міст, є потрапляння снарядів в будинки, будівлю СБУ тощо. На території багатопрофільної лікарні знайдено тіло чоловіка без ознак життя. Він отримав чисельні мінно-вибухові травми», — розповів Гайдай.

Окрім того, росіяни обстріляли завод «Азот» та полігон ДСНС в Сєвєродонецьку, відкрили вогонь по селищах Павлоград та Синецький, а також — вже зруйновані та обстріляні мости на Лисичанськ.

Також руйнувань зазнали Вовчоярівка, Лоскутівка, Верхньокам’янка і Золотарівка.

До слова, наразі місто Лисичанськ є «останньою фортецею Луганщини», зазначає Гайдай. За даними Генштабу ЗСУ окупанти зосередили основні зусилля на спробах оточення підрозділів Сил оборони в районі Лисичанська.

Напередодні голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські війська відійшли з міста Сєвєродонецьк (бої за яке тривали понад місяць) на більш укріплені позиції. Таке рішення ухвалили з огляду на те, що кількість загиблих на незакріплених територіях могла зростати з щодня.

«Не треба розводити "зраду". Ніхто не кидає наших хлопців, ніхто не допустить оточення і просто за течією не пустить ситуацію. Нині та ситуація, коли бути на розбитих за багато місяців позиціях просто заради того, щоб там бути, немає сенсу», — сказав Гайдай.

Американський Інститут вивчення війни вказував, що для росіян захоплення Сєвєродонецька важливе, бо це дасть змогу заявити про захоплення Луганщини. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему