24 Червня 2022
Новини

рашисти повністю окупували Гірську громаду

рашисти повністю окупували Гірську громаду
На Луганщині росіяни повністю окупували Гірську громаду.
Станом на ранок 24 червня тривають бої у деяких населених пунктах. Про це повідомив очільник Гірської громади Олексій Бабченко в ефірі «Еспресо».

«Тривають незначні локальні бої на околицях, але ворог зайшов. Попри те, що в районі Золотого був дуже міцний та надійний укріплений район. Прорив здійснили з напрямку Оріхове — Тошківка», — сказав Бабченко.

За його словами, громаду захоплювали з двох сторін: частина окупантів вийшла на населені пункти Мирна Долина, Підлісне, Лоскутівка, частина — на Гірське та Золоте. Бабченко каже, що досі тривають локальні бої в декількох населених пунктах, які він не може називати.

У громаді залишаються до 4 тисяч цивільних. У них уже декілька місяців немає електро-, водо- та газопостачання. За словами Бабченка, з 21 червня добратись до Гірського було неможливо: усі дороги або контролювали росіяни, або активно прострілювали їх.

Загалом першими під окупацію потрапили Новотошківське, Кримське, Нижнє та Тошківка. Золоте та Гірське постійно перебували під обстрілами. Критичну інфраструктуру окупанти зруйнували вщент.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай нам підтвердив, що українські війська відійшли з міста Сєвєродонецьк. Американський Інститут вивчення війни вказував, що для росіян захоплення Сєвєродонецька важливе, бо це дасть змогу заявити про захоплення Луганщини.

17 червня Гайдай розповідав, що в укритті на сєвєродонецькому заводі «Азот» залишаються 568 людей, серед них 38 дітей. Люди від евакуації відмовилися.

Також окупанти наближаються до Лисичанська, проте відмовилися від форсування річки Сіверський Донець через страх великих втрат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему

Останні матеріали