21 Червня 2022
Новини

Партизани заважають рашистам зміцнювати контроль над окупованими територіями

Партизани заважають рашистам зміцнювати контроль над окупованими територіями
Зміцненню контролю над окупованими територіями України російським загарбникам заважає діяльність українських партизанів.

Про це повідомили 20 червня в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Дослідники припускають, що російська влада прагне використати наслідки своєї блокади щодо експорту українського зерна, аби підштовхнути Захід до послаблення санкцій.

В ISW кажуть, що росіяни створюють на своєму інформаційному просторі підґрунтя для виправдання повільного та невдалого просування окупаційних військ до Слов’янська з південного сходу від Ізюма та на захід від Лиману.

Аналітики зазначили, що російські війська на північ від Харкова протягом 20 червня зосередили свої зусилля, аби запобігти подальшому просуванню українських захисників до кордону України.

Українські чиновники наголошують, що найближчий тиждень стане вирішальним для зусиль росії взяти під контроль Сєвєродонецьк.

До слова, на сході України зараз тривають найважчі бої з російськими окупантами. Зокрема, ще з травня відбуваються вуличні бої у Сєвєродонецьку. Всі мости, які ведуть до міста, зруйновані.

Генеральний штаб ЗСУ увечері 20 червня звітував, що українські військові відбили штурми окупантів на Слов'янському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, а також змусили відступити групу російських диверсантів.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай 20 червня повідомив, що у Сєвєродонецьку Луганської області під контролем Збройних сил України залишається лише територія заводу «Азот». Бої вже тривають у промзоні. Проте українські військові не перебувають в оточенні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему