20 Червня 2022
Новини

рашисти змушували українців у полоні копати собі могили

рашисти змушували українців у полоні копати собі могили
Пан Іван, якого визволили з полону 18 червня, розповів про те, як із нього знущалися російські окупанти.

Про це він повідомив Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Іван — людина з інвалідністю з села Приютне у Запорізькій області. Його будинок обстріляли прямим наведенням з бойової машини піхоти. Від уламків чоловіка захистив бродячий пес, який влігся на нього зверху.

Після цього чоловік зібрав речі, сів на мотоцикл та спробував виїхати, проте потрапив у полон до окупантів — тим припав до вподоби його транспорт.

Іван розповів, що спершу його сильно били, змушували копати собі могилу, імітували розстріл. Потім вивезли у поле та відпустили — сказали, мовляв, ти «гідний воїн», бо не «розколовся», хоча йому просто не було що розповідати.

Менше з тим, відпустили чоловіка на окуповані території, і вже скоро він знову потрапив до полону: спочатку до «азіатів», які його не чіпали, але потім — до рук «слов’ян», і все почалося знову.

За словами чоловіка, коли він поскаржився на проблеми з хребтом, де в нього стояла вживлена пластина, йому відповіли: «Це тебе чіпували».

До слова, Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими 18 червня провів черговий обмін з росією за формулою 5 на 5: додому повернулися п?ятеро громадян України. Також нам передали тіло одного загиблого українського захисника.

Військова розвідка зазначала, що всі звільнені — цивільні громадяни, яких незаконно утримували окупаційні війська.

Четверо людей потрапили в полон до окупантів під час боїв у Київській області (троє з них — під час окупації Гостомеля). Окрім них, Україні вдалося повернути тіло одного загиблого воїна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему