8 Червня 2022
Новини

Українським військовим надсилають погрози спецслужби рф

Українським військовим надсилають погрози спецслужби рф
Залякати українських захисників намагаються спецслужби рф, пишучи погрози на особисті телефонні номери.
У них окупанти закликають зрадити присязі, скласти зброю, здаватися в полон або перейти на їхній бік. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Погрози шлють через SMS, а також через мобільні месенджери Telegram. Viber, Signal i WhatsApp. У повідомленнях можуть бути зазначенні персональні дані, як-от прізвище та ім'я, код платника податків, місце реєстрації або дані щодо чисельності та складу сім'ї.

У тексті погроз йдеться про нібито точне встановлення місця, де перебуває адресат. Пишуть, що у випадку продовження служби по місцях проживання власника телефону та його сім'ї завдадуть точних ракетних ударів. 

Такі погрози спрямовані насамперед на дестабілізацію морально-психологічного клімату в підрозділах Сил оборони України та зниження бойового духу.

«Подібні дії ворога є одним із видів психологічної атаки, яка не підкріплюється жодними конкретними діями. Довіряйте тільки перевіреним джерелам», — наголошують у Генштабі. 

Там додали, що зазвичай зазначені персональні дані з цих повідомлень застарілі: людина давно змінила місце реєстрації, переїхала в іншу місцевість, змінила підрозділ, у якому проходила військову службу, припинила проходження військової служби взагалі тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему