3 Червня 2022
Новини

Українські захисники опановують HIMARS

Українські захисники опановують HIMARS

На сучасних багатофункціональних американських комплексах HIMARS розпочали навчання українські військові.

Про це повідомив американський журналіст, який висвітлює новини Пентагону, Метт Сейлор.

"За словами високопоставленого чиновника з оборони, українські військові розпочали навчання на HIMARS, які надсилають США. Американські тренери працюють з українцями в невідомому місці за межами країни. Очікується, що перший етап навчання триватиме близько 3 тижнів", - написав Сейлор.

Довідково: Himars (High-Mobility Artillery Rocket System) є сучасним багатофункціональним комплексом на колісному шасі. Армія США використовувала їх під час військової кампанії в Іраку 2003 року та війни в Перській затоці.

Дальність ураження з цього комплексу сягає до 300 кілометрів.

Нагадаємо, 1 червня адміністрація президента США схвалила надання одинадцятого пакету збройної допомоги Україні на суму 700 мільйонів доларів. На сайті Білого дому оприлюднили заяву Байдена, в якій він підтвердив надання Україні установок HIMARS. 30 травня президент Байден заявив, що США не будуть давати Україні зброю, яка буде здатна вражати цілі на території росії.

За даними американських журналістів, посадовці США досягли негласних політичних домовленостей з представниками українського військово-політичного керівництва, що Україна не буде використовувати ці комплекси для ведення наступальних дій на території росії та ударів по цілях на території рф.

Американські ЗМІ зі своїх джерел дізналися, що США нададуть Україні лише ті боєприпаси до цих комплексів, які сумісні з їхнім використанням як реактивних систем залпового вогню (дальністю ураження до 80 км), проте виключають можливість їхнього функціонального використання як оперативно-тактичних комплексів для завдання ударів у стратегічному тилу противника (дальністю ураження до 300 км).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему