30 Травня 2022
Новини

У Сєвєродонецьку росіяни вбили людей, які готували їсти на вулиці

У Сєвєродонецьку росіяни вбили людей, які готували їсти на вулиці
Внаслідок російського обстрілу в Сєвєродонецьку загинули двоє людей.

Про це повідомив голова Луганської області Сергій Гайдай.

Тривають важкі бої за Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Ворог використовує все можливе озброєння, зокрема авіацію.

Внаслідок російського обстрілу загинули двоє жителів Сєвєродонецька, ще п'ятеро — зазнали поранень. Більшість із них жителі одного кварталу у старому районі міста. Люди готували їжу на вулиці, коли почався обстріл.

Крім того, двоє жителів селища Сиротине зазнали важких травм. Усім пораненим надали домедичну допомогу, їх госпіталізували до лікарень на Донеччині.

Окупанти продовжують знищувати цивільні будинки, за 29 травня у Сєвєродонецьку зруйновано щонайменше 12 будинків, у Лисичанську — 18, у Врубівці — 10 та будинок культури, у Золотому — 3, у Нирковому, Миколаївці та Вікторівці — по два.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ зранку 30 травня повідомили, що окупанти зосереджуються на наступі, щоб оточити ЗСУ в районах Лисичанська, Сєвєродонецька та заблокувати основні логістичні шляхи.

росіяни закріплюються у Лимані, перегруповуються для подальшого наступу на Слов’янськ. За даними Генштабу, окупанти хочуть наступати на Слов'янськ ще й зі сторони Ізюма.

Також закріплюються на північно-східних та південно-східних околицях Сєвєродонецька. Для посилення угруповання військ окупантів перекинули з росії боєприпаси та техніку.

На Донеччині та Луганщині за вчора українські військові відбили 14 атак ворога, знищили 2 артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки та 10 ворожих автомобілів. Також збили дві крилаті ракети та три безпілотники.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему