22 Травня 2022
Новини

У Маріуполі рашисти створюють «добровільні дружини»: навіщо

У Маріуполі рашисти створюють «добровільні дружини»: навіщо
Так звані добровільні дружини, які мають патрулювати в Маріуполі разом з військовими рф та «народною міліцією «ДНР», створюють російські окупанти.
Справжня мета цього, ймовірно, — посилення пошуків активістів та підготовка до мобілізації. Про це повідомив радник міського голови Маруіполя Петро Андрющенко.

«Заступник гайляйтера Маріуполя Хармишев разом з окупаційним корпусом оголосив про поновлення добровольних дружин. Тепер чоловіки Маріуполя будуть здійснювати патрулювання міста разом з російськими військовими та “народною міліцією ДНР”», — написав Андрющенко.

За його словами, джерела в місті повідомляють, що справжня мета такого патрулювання, по-перше, посилення «пошукових заходів»: окупанти починають шукати не тільки активістів, а й комунальників, вчителів та інших фахівців. А по-друге, у такий спосіб росіяни здійснюють «м’яку» підготовку до мобілізації.

Крім того, як зазначив Андрющенко, від так званого «керівництва» Маріуполя шириться інформація про запровадження призову до армії самопроголошеної «ДНР» з вересня 2022 року. 

«Разом з фактичним зачиненням міста майбутнє Маріуполя під час окупації стає все більш зрозумілим: військова база в порту та мобілізаційний ресурс», — резюмував радник міського голови.

Нагадаємо, місто опинилося в блокаді російських військ і фактично було знищене. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

За даними омбудсменки Людмили Денісової, тисячі маріупольців, які залишились у тимчасово окупованому місті, потерпають від голоду.

У перший тиждень травня за підтримки ООН Україна змогла евакуювати мирних жителів, які переховувалися на території заблокованого російськими окупантами заводу «Азовсталь». А 16 травня розпочалася операція з порятунку захисників Маріуполя, які тримали оборону на «Азовсталі».

Попри тисячі загиблих та зруйноване місто, російські пропагандисти та навіть ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі приїжджають до міста для створення картинки, що «життя в місті повертається». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь
В тему

Останні матеріали