20 Травня 2022
Новини

Помер знаменитий лікар з Луцька

Помер знаменитий лікар з Луцька

Відійшов у вічність заступник медичного директора з хірургічної роботи, висококласний хірург, надзвичайно добрий, порядний і щирий колега та наставник Олександр Тимофійович Федорчук.

Олександр Тимофійович, народився 16 травня 1965 року у селі Карпилівка Ківерцівського району Волинської області. Там виріс і закінчив школу, - повідомили в Медичному об'єднанні Луцької міської територіальної громади

У 1984 році закінчив Ківерцівське медичне училище. З 1984 року по 1986 проходив службу в армії. Після армії вступив до Тернопільського медичного інституту ім. академіка І.Я.Горбачевського, який закінчив з відзнакою у 1993 році.

Далі - 3 роки навчався в магістратурі при Тернопільському медичному інституті, захистив науково-кваліфікаційну роботу і здобув ступінь “Магістра” за спеціальністю “хірургія”.

Після закінченню магістратури, протягом 3-х років працював лікарем-хірургом Острожецької районної лікарні в Рівненській області.

З серпня 1999 – працював лікарем- хірургом Волинського обласного госпіталю інвалідів війни, а з листопада 1999 року — лікарем - хірургом у відділенні загальної хірургії Луцької міської клінічної лікарні.

З 2001 року – заступник медичного директора з хірургічної допомоги підприємства і паралельно навчався в заочній аспірантурі при Тернопільській медичній академії ім. І.Я.Горбачевського, здобувши науковий ступінь кандидата медичних наук за спеціальності “хірургія”.

За час роботи зарекомендував себе висококваліфікованим лікарем, цілеспрямованим у своїй роботі. Мав високий рівень знань та лікарського мислення. Володів і втілював в практику нові методи лікування. Був хорошим наставником молодих спеціалістів, керівником лікарів-інтернів.

Вперше на Волині запровадив застосування лазерних технологій при хірургічній патології лапароскопічним методом. Вагомий внесок зробив у створенні відділення малоінвазивної хірургії, де надається кваліфікована медична допомога жителям міста, області та інших регіонів України.

Постійно працював над підвищенням свого професійного рівня шляхом втілення в практику нових досягнень медичної науки був учасником науково-практичних конференцій, з’їздів та пленумів хірургів України.

Олександр Тимофійович, був надзвичайно хорошою людиною, користувався авторитетом та повагою серед працівників та пацієнтів, був чуйним та уважним у ставленні до хворих та працівників лікарні, відданим громадянином і патріотом нашої країни України.

Чудовий сім’янин. Виховав двох дочок, які за прикладом батьків обрали нелегкий шлях медичних працівників задля служіння людям.

Прощання з Олександром Тимофійовичем Федорчуком відбудеться завтра, 20 травня, о 12-й годині у Луцькому кафедральному Свято-Троіцькому соборі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, луцьк, смерть, медицина
В тему