13 Травня 2022
Новини

Евакуація з Маріуполя: рашисти допитують навіть дітей

Евакуація з Маріуполя: рашисти допитують навіть дітей

Останні евакуйовані з Маріуполя повідомляють, що росіяни почали допитувати навіть дітей.

Після допиту батьків у їх присутності починають уточнювальний допит дітей щодо подробиць. Таким чином намагаються спіймати батьків на неправді, розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Я не знаю як це назвати. Яке слово може передати. Лють. Просто Лють", - написав він.

Нагадаємо, місто опинилось у блокаді російських військ і фактично знищене. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів. Частину мешканців примусово вивезли на територію невизнаної «ДНР» чи до росії.

Також уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова повідомила, що майже 170 тисяч маріупольців, які залишилися у тимчасово окупованому місті, потерпають від голоду.

1 травня за підтримки ООН розпочалася евакуація мирних жителів, які переховувалися на території заблокованого російськими окупантами заводу «Азовсталь». Загалом із Маріуполя та заводу вивезли майже 500 людей. Однак у Донецькій ОВА кажуть, що на «Азовсталі» залишаються ще понад 100 цивільних.

10 травня Командування Національної гвардії України заявило, що президент України та керівництво держави шукають можливості для евакуації мирних жителів з «Азовсталі» та застосування процедури «екстракшн» щодо поранених бійців, медиків та військових.

12 травня міністерка реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що Україна наразі веде переговори про евакуацію 38 важкопоранених бійців з «Азовсталі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, діти, маріуполь
В тему