6 Травня 2022
Новини

Збитий під Ізюмом російський льотчик зізнався, що бомбив Україну за $2 тис у місяць

Збитий під Ізюмом російський льотчик зізнався, що бомбив Україну за $2 тис у місяць

З'явилося відео розмови з полоненим льотчиком – командиром авіаційної ланки Сергієм Маловим із Петрозаводська.

Учасник російських бомбардувань у Сирії у квітні 2022 року скидав бомби в районах міст та селищ України, у тому числі на Ізюмщині.

"3 квітня 2022 року був збитий засобами ППО в районі населеного пункту Ізюм, близько 11:00. Далі катапультувався. Після катапультування був затриманий силами ЗСУ", — розповів полонений Малов.

За його словами, в Україні до його завдань входило чергування у небі на кордоні рф та знищення української техніки, а саме радіолокаційних станцій. Пілот армії окупантів повідомив, що скинув чотири ракети поблизу таких населених пунктів, як Конотоп (Сумська область), Ізюм (Харківська область), Волноваха, Краматорськ (Донецька область).

"Пустили чотири ракети по антенах РЛС. Це антени, які бачать повітряні судна, переміщення", — сказав Малов.

Полонений сказав, що йому доповіли про знищення цілей, щодо радіуса ураження ракет та можливі жертви серед населення йому невідомо.

Водночас Малов розповів, що не розуміє цілі "спецоперації", вбивати людей "неприємно", а відмовитися від виконання наказу не міг, оскільки обрав таку професію: "Не було можливості відмовитися. Людина військова, особливо не питають. Кажуть: о такій-то годині виліт, виконуєш виліт". Просто розірвати контракт начебто теж "не міг", бо мав виконувати його умови: "Там є таке поняття — спочатку виконати наказ, а потім його оскаржити". При цьому льотчик підтвердив, що як старший офіцер мав доступ до засобів зв'язку і бачив наслідки бомбардувань українських міст.

"З деякими його [путіна] домислами не згоден. Припустімо, ця спецоперація... Я не розумію цього. Не знаю", — висловився полонений.

Су-35 — один з найкращих літаків російської армії, сказав Малов. За його даними, загалом у рф їх близько 96. У льотчика є діти, за свою роботу отримує близько 2 тисяч доларів. Полонений не сказав, що шкодує через скоєне, розчарований, що потрапив у полон.

"Після пережитого нічого не хочу. Полон і все це", — сказав окупант.

Малов розраховує, що після полону його не допустять до польотів з медичних причин — зазвичай після катапультування виявляють проблеми з хребтом, сказав він. Звертаючись до військових рф, єдине, що сказав льотчик: "За можливості не виконувати цього".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, харків, Відео T1.ua
В тему