6 Травня 2022
Новини

рашисти оточили Сєвєродонецьк і намагаються штурмувати місто

рашисти оточили Сєвєродонецьк і намагаються штурмувати місто

Ворог намагається штурмувати Сєвєродонецьк, у місті залишаються тисячі цивільних людей.

Про це нам у коментарі розповів голова Сєвєродонецької військової цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

«Навколо міста стоять війська, які намагаються його штурмувати. У місті залишається приблизно 15 тисяч населення, пошкоджено 80% об'єктів інфраструктури», — сказав Стрюк.

Додає, що у місті тривають гучні обстріли, пошкоджено електропостачання. Стрюк каже, що електрику намагаються відновити, але це складно зробити. Також, за його словами, місцевих важко вмовити виїхати з Сєвєродонецька.

«У нас залишились люди, які ще раніше прийняли для себе рішення не виїжджати. Зараз дуже складно вмовити їх покинути місто. Це поодинокі випадки, коли нам вдається когось вмовити виїхати з міста», — зазначив Стрюк.

Нагадаємо, російські війська не припиняють спроб встановити повний контроль над Донецькою та Луганською областями. Напередодні окупанти 16 разів відкривали вогонь по житлових кварталах та об'єктах інфраструктури Луганщини. Потужні обстріли та спроби штурму дістались Сєвєродонецьку.

Пошкоджені 12 будинків, електропідстанція, комплекс торговельних споруд. Сім будинків зруйновані в Рубіжному, два — в Новодружеську. Є руйнування в Лисичанську, Оріховому, Гірському, Попасній. Двоє загиблих. У Лисичанську вночі було два обстріли.

Крім того, ввечері 5 травня росіяни влучили в одну з останніх АЗС на Луганщині та в залізничне господарство Сєвєродонецького «Азоту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему

Останні матеріали