5 Травня 2022
Новини

російські окупанти захопили Чорнобаївську сільську раду

російські окупанти захопили Чорнобаївську сільську раду
Приміщення Чорнобаївської сільради захопили російські війська.
Окупанти викрали заступника сільського голови після допиту, а сам сільський голова у важкому стані в лікарні. Про це повідомила Чорнобаївська сільська рада.

Захоплення сільської ради сталося зранку 2 травня. Працівники не могли про це повідомити раніше через відсутність інтернету з 30 по 4 травня.

російські військові зірвали з будівлі український прапор та повісили замість нього російський. окупанти зламали замки у службових кабінетах і сейфах, провели обшук, працівників не допустили до робочих місць.

Після допиту того ж дня з приміщення сільської ради викрали заступника сільського голови Євгенія Родіонова. Інформації про його місце перебування немає.

Крім того, окупанти обшукали місце помешкання сільського голови Ігоря Дударя, пошкодили його майно. З 2 травня Дудар перебуває у важкому стані в лікарні. росіяни постійно наглядають за лікарнею.

У пресслужбі зазначили, що працівники сільської ради залишаються вірними присязі та продовжують служити Україні.

Нагадаємо, російські війська тимчасово взяли під свій контроль Херсон і низку населених пунктів області. За даними Генштабу, окупанти хочуть вийти до адмінмежі регіону.

За даними розвідки України, окупанти збираються провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Для цього на окупованій території вже друкують бюлетені, бланки, брошури, плакати та буклети. Омбудсменка Людмила Денісова казала, що імітацію волевиявлення хочуть провести у першій третині травня. Сама окупаційна «адміністрація» заявляє, що наразі «проведення у Херсонській області референдуму чи створення народної республіки не обговорюється»,

Крім цього, окупанти планують організувати примусову мобілізацію мешканців Херсонщини для війни з Україною. Але навіть попри окупацію, поширення дезінформації та пропаганди і намагання ввести в області рублі, місцеві жителі виходять на акції протесту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, херсон
В тему