5 Травня 2022
Новини

Декілька населених пунктів на межі Миколаївщини та Херсонщини звільнили від рашистів

Декілька населених пунктів на межі Миколаївщини та Херсонщини звільнили від рашистів
російські окупанти втратили контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївщини та Херсонщини завдяки діям українських військовослужбовців.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України в оперативній інформації станом на ранок 5 травня.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ уразили 9 повітряних цілей: 4 безпілотники (2 із них зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ), 3 крилаті ракети окупантів та 2 літаки (попередньо — винищувачі Су-30). Інформація уточнюється.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу українські військові відбили 11 атак окупантів, знищили 5 танків, 7 одиниць бойової броньованої техніки та 5 одиниць автомобільної техніки противника.

Окупанти не припиняють вести наступальні дії у східній операційній зоні, аби встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей та утримувати сухопутний коридор з анексованим Кримом.

Одночасно противник провокує напруженість у «Придністров'ї» — перегруповує війська на окремих напрямках, поповнює запаси. Намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують обстріли Харкова та проводять розвідку позицій підрозділів Сил оборони. У районі північніше Ізюма продовжують артилерійські та мінометні обстріли.

На Донецькому і Таврійському напрямках тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів, аби сковувати дії українських бійців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, миколаїв, херсон, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали