1 Травня 2022
Новини

Відомий «кіборг» Руслан Боровик загинув у війні з росією

Відомий «кіборг» Руслан Боровик загинув у війні з росією
Відомий «кіборг», боєць 95-ї десантно-штурмової бригади Руслан Боровик («Багдад») загинув у бою з російськими окупантами.

Про це повідомляє посольство України в Грузії.

Руслан Боровик був одним із захисників Донецького аеропорту, фотографом, працював у Центрі допомоги учасникам антитерористичної операції при КМДА, де допомагав таким самим ветеранам.

Журналіст Ярослав Бондаренко розповів, що місяць тому військовий отримав контузію, але не покинув своє відділення та «продовжував палити техніку російських окупантів».

Свою військову кар'єру Руслан Боровик розпочав зі строкової служби. А згодом служив за контрактом, двічі брав участь у бойових діях в Іраку у 2004–2005 роках. Після звільнення з військової служби дванадцять років працював у банку інкасатором. 

Після окупації Криму чоловік мобілізувався до лав ЗСУ та потрапив до десантників у 90-й батальйон на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади. Під час захисту Донецького аеропорту отримав поранення у ногу.

«Він мав одне хоббі — фотографію. Якось в Верховній Раді була виставка його чудових робіт. Він примудрявся у хвилини відпочинку, серед жахіття війни робити дуже сильні фото», — згадує депутатка Ірина Геращенко.

У військового залишилося дві доньки. «Ця мала у блакитному береті осиротіла. Її та її рідну сестричку тато вже ніколи не візьме на руки», — зазначили у посольстві України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему