27 Квітня 2022
Новини

У Херсоні рашисти закидали мітингарів світлошумовими гранатами й застосували сльозогінний газ

У Херсоні рашисти закидали мітингарів світлошумовими гранатами й застосували сльозогінний газ

Мешканці Херсона зранку 27 квітня вийшли на мирний мітинг проти проведення у місті псевдореферендуму.

Про це з посиланням на очевидців повідомило «Суспільне Херсон». 

Окупанти застосували проти людей сльозогінний газ та закидали людей світлошумовими гранатами.

Директорка центру екстреної медичної допомоги Інесса Чамлай розповіла, що під час розгону мітингу травмувалися двоє людей. Пізніше стало відомо про 4-х потерпілих: жінка, 71 рік – розрив легені, опіки грудної клітки;, чоловік, 50 років – відкритий перелом ноги; двоє чоловіків – хімічні опіки очей та носоглотки, надано допомогу на місці.

Нагадаємо, російські війська тимчасово взяли під свій контроль обласний центр і низку населених пунктів Херсонської області та, за даними Генштабу ЗСУ, хочуть вийти до адмінмежі Херсонщини.

За даними розвідки України, окупанти хочуть провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Для цього на окупованій території вже друкують бюлетені, бланки, брошури, плакати та буклети. Імітація волевиявлення народу запланована на 27 квітня.

Крім цього, російсько-окупаційні війська планують організувати примусову мобілізацію мешканців Херсонщини для війни з Україною. Але навіть попри окупацію, поширення дезінформації та пропаганди та намагання ввести в області рублі місцеві жителі виходять на акції протесту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, акція протесту
В тему