24 Квітня 2022
Новини

У 12 країнах гепатит невідомого походження виявили в дітей: є загиблий

У 12 країнах гепатит невідомого походження виявили в дітей: є загиблий
У Північній Ірландії (114), Іспанії (13), Ізраїлі (12), США (9), Данії (6), Ірландії (5), Нідерландах (4), Італії (??4), Норвегії (2), Франції (2), Румунії (1), Бельгії (1) виявили щонайменше 169 випадків зараження гострим гепатитом невідомого походження у дітей.

Підтверджено одну смерть внаслідок хвороби. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров?я.

За даними організації, в жодному з цих випадків віруси гепатиту типу A, B, C, E і D не були виявлені. Інфікування виявляють у дітей віком від 1 місяця до 16 років. Приблизно 10% пацієнтам знадобилася трансплантація печінки.

Синдром нового захворювання — гострий гепатит (запалення печінки) з помітно підвищеним рівнем печінкових ферментів. У багатьох випадках виявлялися шлунково-кишкові симптоми, зокрема біль у животі, а також діарея, блювота, що передують розвитку важкого гострого гепатиту.

У більшості випадків у пацієнтів не було температури та лихоманки, проте щонайменше у 74 випадках було виявлено аденовірус.

У країнах, в яких виявили випадки інфікування гепатитом невідомого походження, тривають розслідування. Там фіксують детальну історію клінічних захворювань та зараження, роблять токсикологічні тести та додаткові вірусологічні/мікробіологічні тести.

ВООЗ обіцяє надати підтримку країнам у поточних розслідуваннях та збирати інформацію від держав, які повідомляють про випадки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, діти, хвороби
В тему