22 Квітня 2022
Новини

Охочих виїхати більше, ніж можемо знайти водіїв: яка ситуація в Попасній

Охочих виїхати більше, ніж можемо знайти водіїв: яка ситуація в Попасній
Ситуація в Попасній дуже важка, йдуть постійні обстріли, але місто під контролем українських військ.

Про це розповів голова Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов, - пише hromadske.

«Постійні обстріли. Сьогодні загинув український військовий, попаснянин Віктор. Він багато допомагав армії й взагалі дуже порядна людина. Сьогодні ми направили гуманітарну допомогу в Попасну, в зворотньому напрямку плануємо вивезти людей», — зазначив Ханатов. 

На запитання про те, як місцеві дізнаються про можливість виїхати, він відповів, що в Попасній зруйновані усі вишки для зв'язку, але він є у населених пунктах поруч, тож люди можуть підніматися на поверхи й телефонувати.

«Люди пишуть нам, телефонують їхні родичі. У нас зараз заявок більше, ніж ми можемо знайти водіїв, які погодяться поїхати в Попасну. Це не спеціально навчені водії, це звичайні люди: наші керівники підприємств, вчителі. Люди, які на свій страх і ризик сідають за кермо і їдуть у Попасну», — каже Ханатов. 

Нині в області залишається близько 70 тисяч людей. У багатьох населених пунктах тривалий час немає світла, газу та води — через суттєві пошкодження й постійні обстріли ремонти неможливі.

З області щодня евакуюють тих, хто готовий виїхати у безпечніші регіони. Хоч міністерка реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що 22 квітня офіційних гуманітарних коридорів не буде через небезпеку на маршрутах, влада Луганської області спробує сьогодні евакуювати людей із Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Попасної та Гірського.

З Лисичанська та Рубіжного будуть вивозити маломобільних людей та тих, хто не може сам про себе подбати, а також усіх охочих, хто прийде до місць зборів. З інших населених пунктів евакуюватимуть усіх охочих.

Місця зборів:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Щербакова, 1-а;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

За 21 квітня у Луганській області снаряди російських військ влучили по сімох будинках Сєвєродонецька, Лисичанська та в інших громадах. Чотири цивільні людини та три співробітники поліції дістали поранення.

За минулу добу українські війська відбили 10 атак окупантів, знищили 6 їхніх танків, 8 одиниць броньованої та 15 одиниць автомобільної техніки.

Тривають оборонні бої у напрямку Новотошківського та Попасної. За підтримки артилерії російські війська намагаються штурмувати біля Мар'їнки. Також окупанти намагаються штурмувати біля Зарічного та Рубіжного, повідомляє Генштаб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, луганськ
В тему