17 Квітня 2022
Новини

У Маріуполі росіяни видають людям пропуски: без них не можна буде переміщатися містом

У Маріуполі росіяни видають людям пропуски: без них не можна буде переміщатися містом
У Маріуполі російські загарбники видають мешканцям міста, які залишилися, пропуски на переміщення містом.
Ймовірно, так їх готують до паспортизації. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, пропуски видають лише в одному місці — у приміщенні Лівобережної податкової. Андрющенко зазначає, що з наступного тижня окупанти не дозволятимуть переміщатися між районами міста та перебувати на вулиці без перепустки.

«Надходить інформація, що це робиться не лише для фільтраційних заходів, але як підготовка до паспортизації тих, хто залишився. Уточнюємо», — зазначив Андрющенко.

Додає, що місто залишається небезпечним для цивільних через постійні бої. Він закликає маріупольців не потрапляти у зону небезпеки та не вдягати стрічок на рукава. Раніше радник розповідав, що росіяни спонукали місцевих жителів одягати на себе білі стрічки. Водночас таким кольором позначають себе російські військові. Так окупанти намагаються використати населення як «приманку» для українських військових — мирних жителів помилково можуть сприйняти за російських солдатів.

За словами Андрющенка, росіяни продовжують не пропускати в Маріуполь гуманітарну допомогу від України та міжнародних організацій, натомість рекламують російську гуманітарку. Її роздаються у штабах російської партії «Єдина росія». За словами радника, допомога складається з буханки хліба та пляшки води.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему