12 Квітня 2022
Новини

У якому стані постраждалі внаслідок розпилення над Маріуполем отруйної речовини

У якому стані постраждалі внаслідок розпилення над Маріуполем отруйної речовини
Нині постраждалі через розпилення над Маріуполем отруйної речовини невідомого походження є у відносно задовільному стані.

Про це повідомили у полку «Азов», бійці якого боронять Маріуполь. Контакт цивільних з речовиною був мінімальним, оскільки вони були не близько до епіцентру ураження, дещо ближче перебували військовослужбовці.

Там додали, що обстежити місце подій повною мірою наразі неможливо через ворожий вогонь.

У полку оприлюднили відео з постраждалим військовослужбовцем, який зараз у помірному стані. Двоє інших — під постійним наглядом лікарів. Серед постраждалих цивільних найгірший стан у літньої жінки, кажуть у полку.

Серед основних симптомів у постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей. 

«Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий», — додали в «Азові»

Нагадаємо, 11 квітня загін спеціального призначення «Азов» заявив про застосування російськими окупантами проти українських військових та цивільних жителів Маріуполя отруйної речовини невідомого походження. За даними загону, отруйну речовину скинули з ворожого безпілотника приблизно о дев'ятій вечора.

Засновник полку спецпризначення «Азов» Андрій Білецький заявив про трьох людей «з чітко вираженими ознаками отруєння бойовими хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків».

Перед цим про можливість застосування хімічної зброї в Маріуполі заявили у самопроголошеній «ДНР». Так окупанти хотіли атакувати українських бійців, які обороняють маріупольську «Азовсталь». Бойовик «ДНР» Едуард Басурін заявив, що штурмувати підземні укріплення «Азовсталі» в Маріуполі немає сенсу, тому потрібно «звернутися до хімічних військ».

Міністерство оборони України наразі перевіряє інформацію про застосування хімічної зброї в Маріуполі. У США та Великій Британії теж заявили, що перевіряють інформацію. Генсек НАТО Єнс Столтенберг попереджав, що росія може застосувати хімічну зброю після пропагандистських повідомлень про «біологічні лабораторії» та «хімічну зброю» в Україні. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, маріуполь, отруєння
В тему