7 Квітня 2022
Новини

Ситуація в регіонах України зранку 7 квітня

Ситуація в регіонах України зранку 7 квітня
В Україні ніч проти 7 квітня в більшості регіонів минула спокійно, проте в кількох областях російсько-окупаційні війська продовжували обстріли.

Про це йдеться у зведенні обласних адміністрацій станом на 8:00.

Харківська область

Окупанти обстрілювали вночі житлові райони Харкова. Загалом за минулу добу вони завдали 48 ударів з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню, як зазначив голова області Олег Синєгубов.

В області вночі завдавали ракетних ударів по Лозовій, постраждалих немає. Звідти та з Барвінкового триває евакуація людей. Виїхати вже вдалося 15 тисячам мешканців.

Зараз окупанти концентруються на східному напрямку. За словами Синєгубова, українські військові знають про маневри та скупчення росіян в Ізюмському та Куп'янському напрямку, де окупанти використовують залізницю.

Луганська область

росіяни не змогли увійти в Новотошківське; з вечора з усіх видів зброї обстрілюють Гірське. Голова області Сергій Гайдай зазначав, що руйнувань дуже багато: і серед інфраструктури, і в житловому фонді.

Внаслідок обстрілів сталося загоряння даху лікарні в Сєвєродонецьку. У Лисичанську є нові руйнування житлових будинків та господарських споруд. Також були зруйновані споруди в Новодружеську, Тошківці та Сєвєродонецьку.

Донецька область

Мар'їнку та Новомихайлівку окупанти атакували зі застосуванням артилерії та авіації. Тривали обстріли Авдіївки, Очеретинської і Торецької громад. Обсяги руйнувань та кількість постраждалих встановлюється. Маріуполь все ще у блокаді, триває опір.

Загалом від початку повномасштабної війни на Донеччині загинули 155 мирних жителів і ще 610 дістали поранення. Проте зауважимо, що кількість жертв у Маріуполі та Волновасі поки невідома.

Херсонська область

Минулої доби в регіоні було багато вибухів, стріляли з «Градів». Є повідомлення про зруйновані будинки, школи, поранених та загиблих. Детальна інформація уточнюється. 

Люди самотужки намагаються виїжджати з окупованих сіл. Область потребує гуманітарної допомоги та евакуації людей, зокрема, Бериславський район та села на кордоні з Миколаївщиною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему