3 Квітня 2022
Новини

У Херсоні люди знову вийшли на мітинг

У Херсоні люди знову вийшли на мітинг

У Херсоні на мирний мітинг проти російської агресії біля пам’ятника Шевченку зібралися мешканці.

Про це учасники мітингу інформуют в соцмережах, - пише "Укрніформ".

Близько 13:00 учасники акції в окупованому росіянами місті скандували дружно: "Херсон – це Україна!", "Одна, єдина, соборна Україна!". Херсонці прийшли з Державними прапорами України й саморобними плакатами.

Вони скандували також: "Слава Україні! Героям слава!", "Разом нас багато – нас не подолати!", "Слава воїнам ЗСУ!", "Миколаїв! Ми з тобою!" та інші патріотичні гасла.

У мітингу немає організатора, люди самоорганізувалися. Учасники заходу кажуть, що вони прийшли продемонструвати, що в Херсонській області не хочуть російської влади, не хочуть ніякої "ХНР". Як розповіли журналістам учасники заходу, херсонці провели мітинг, а потім на місце прибули для розгону військові рф із технікою.

"Ми встигли провести мітинг. Зараз туди прибула техніка рф", – розповів один з учасників заходу.

Раніше містяни традиційно збиралися на акції протесту на площі Свободи – біля будівлі ОДА та облради. Цю площу наразі, як і будівлю, контролюють озброєні російські війська, що використовують зброю проти учасників мітингів та викрадають людей.

Нагадаємо, 3 квітня озброєні російські окупанти застосували зброю проти мирних демонстрантів у Каховці Херсонської області. На Херсонщині жителі регулярно проводять мирні акції протесту проти російського агресора. Російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені й затримані. Також російські загарбники викрадають мешканців області.

Президент Володимир Зеленський удостоїв Херсон спеціального звання "Місто-герой" після початку війни росії проти України та спротиву херсонців агресії рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, мітинги
В тему

Останні матеріали