15 Лютого 2022
Новини

Волинянам розповіли, чи пластикові маски захищають від ковіду

Волинянам розповіли, чи пластикові маски захищають від ковіду

У новому епізоді Файного подкасту ви почуєте, чи захищають прозорі пластикові маски від коронавірусу.

На це запитання відповіла медійна експертка, фактчекерка,‌ ‌блогерка Альона‌ ‌Романюк.

“Ні, не допомагають. Це – міф. І, насправді, працівники сфери обслуговування, які носять подібні маски, – вони ніяк не захищені. І так само не захищають від поширення коронавірусу своїх відвідувачів”,  – наголошує вона.

За її словами, цей міф спростовували і в Міністерстві охорони здоров’я, і в Центрі громадського здоров’я.

Відтак, до засобів індивідуального захисту належать: медичні маски та распіратори, які щільно прилягають до обличчя, закривають ніс і рот, і убезпечують людину від поширення вірусних частинок. 

Звісно, потрібно пам’ятати про те, що навіть медичну маску потрібно регулярно змінювати. Медики рекомендують кожні чотири години або щойно вона стає вологою. 

“Власне, якщо порівнювати маски і ось такі пластикові щитки, то маски працюють, а щитки – ні. Це довів спалах коронавірусу у готелях Швейцарії. Коли у кількох співробітників і гостя виявили позитивний тест на коронавірус, вони носили тільки захисні щитки, ось такі пластикові маски. А ось ті співробітники і гості, які носили медичні, хірургічні, маски, то вони не були заражені”, - навела приклад блогерка та закликала  одягати хірургічні маски. 

Файний подкаст доступний на платформах:

Подкаст підготовлений громадською організацією «Волинська фундація» в рамках проєкту Громадськість за демократизацію, який виконує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій  за сприяння Європейського Союзу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Волинь
В тему