14 Лютого 2022
Новини

Путін хоче, щоб Україна відмовилася від НАТО

Путін хоче, щоб Україна відмовилася від НАТО

У президента РФ Володимира Путіна заявили, що офіційно зафіксована відмова України від НАТО стала б «кроком до стабілізації обстановки». Мовляв, це б допомогло переговорам щодо так званих «гарантій безпеки».

«Безумовно, якимось чином зафіксована, підтверджена відмова України від ідеї вступу до НАТО... Безумовно, це був би крок, який суттєво сприяв би формулюванню більш значущої відповіді на російські занепокоєння», - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Раніше посол України в Лондоні Вадим Пристайко заявив, що Київ може відмовитись від вступу до НАТО, якщо це допоможе уникнути війни з Росією, а пізніше заявив, що його не так зрозуміли:

«Ми зараз на різних інтерв'ю пояснюємо, що НАТО є навіть у Конституції і жодних змін зараз немає, але ми не можемо розраховувати зараз на НАТО... Щоб уникнути війни прямо зараз, ми готові на компроміси, але вони не лежать у сфері НАТО, а Мінських домовленостей. Щодо НАТО зараз – ми залишаємо курс, але змушені шукати інші варіанти, які дозволять вижити зараз».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, володимир путін, росія, нато, Світ
В тему